Huidige expositie

10 Zwevende Waarnemingen

17 10 2020 > 05 01 2021
H.E.R.B.S. Paper | Danièle Knirim

Zwevende Waarnemingen

H.E.R.B.S. Paper, Een project door FANT, Studio Nienke Hoogvliet en Loes Schepens

Na een lang onderzoek ontdekte Studio Nienke Hoogvliet dat kruiden gebruikt als textielverf een positief effect op onze gezondheid kunnen hebben. Maar het verfproces produceert afval – de resten van de kruiden. Om het hele proces circulair te maken is er een samenwerking ontstaan tussen het conceptmerk FANT, ontwerper Nienke Hoogvliet en kunstenaar Loes Schepens. Samen onderzochten ze hoe de kruiden uit hun eigen tuin, rozemarijn en salie, konden worden gebruikt om sjaals te verven, papier te maken en papier te kleuren. Er ontstond een breed kleurenpalet van geel en groen tot roze voor textiel, nieuwe structuren in papier en bijzondere manieren om zoveel mogelijk resten van de processen te verwerken in nieuwe objecten. Fotograaf Charlotte Visser legde het proces vast in beeld.

Collages Danièle Knirim

Bij de nieuwe werken van Danièle Knirim staan de hoogtepunten en dieptepunten in het leven centraal. De collages gaan over het springen richting de hemel en het nare gevoel van een vrije val naar een donkere plek. Vanuit ieders eigen emotionele perspectief is het herkenbaar wanneer de bodem is bereikt, om daarna weer te gaan verlangen naar de hoogte. In de grotere werken zijn het personen die springen en vallen, weergegeven vanuit verschillende standpunten. In de kleinere werken vallen de figuren in abstracte vormen die de hoogtes en de dieptes vertalen. De collages zijn gemaakt met papier uit oude boeken, Danièle verzamelt ze op boekenmarkten, antiquairs en kringloopwinkels.

Archief

Ilse Pierard Gabi Rets

09 Vonk van Geluk

09 Vonk van Geluk 18 07 > 03 10 2020 Ilse Pierard | Gabi Rets De Belgische kunstenares llse Pierard richt zich in haar artistieke papierwerken op de geabstraheerde vorm van een cel, de basis en de kleinste eenheid van het leven. Haar intrigerende en fragiele papiercollages zijn een ode aan de cel. De kunstenares wil de tijdloze esthetische harmonie en…

Lees meer...

08 Tussenruimte

08 Tussenruimte 04 04 > 04 07 2020 Loes Schepens De mens bevindt zich in een razendsnelle verandering van de natuurlijke omgeving. We kennen, als mens, het rotsvaste effect van de natuur op ons lichaam en geest. Omgeven te zijn door natuur geeft ons zekerheid, geluk, kalmte en vrijheid. Tegelijk spiegelt de natuur ons ook…

Lees meer...
07 Verbeelde Natuur

07 Verbeelde natuur

07 Verbeelde natuur in papier 18 01 > 28 03 2020 Alice Bakker, Loes Schepens, Mark de Weijer Als beeldhouwer werkt Alice Bakker (nl) met uiteenlopende materialen als staal, koper, zilver en papier. Zij is geïnspireerd door bewegingen in stromend water of het grillige netwerk van mossen of boomtakken en de vezel van het papier.…

Lees meer...

05 Bron Wonder Wereld

Campers, huisjes en bloemen vormen architectonische stillevens uit wit papier. Tijdens haar master in Animatie raakte Vera van Wolferen geïnspireerd door de fantasierijke werelden die ontworpen worden voor animatiefilms. Miriam L’Herminez is in haar werk steeds op zoek naar verscheidenheid.

Lees meer...
Ina en Mathilde paperwork

04 Bewogen lijnen

Ina Fekken maakt werk in papier, installaties vormen momenteel de kern van haar oeuvre, haar ander werk komt voort of ontstaat gelijktijdig daarmee. Mathilde van Wijnen is beeld- en toonkunstenaar.

Lees meer...

01 Wij Zijn Open

Kunst en ontwerp producten van papier, vegan watervaste tassen van Claudia Santiago Areal, handgebonden foto- en notitieboeken van Prien en een duurzame honingraatkarton tafel van Cellutex uit de FIn collection.

Lees meer...